Sığacık Köy Pazarı

Üretici Pazarı Büyük İlgi Görüyor

İzmir Seferihisar İlçesi Sığacık Mahallesi’nde tarihi kale surları içerisine kurulan üretici pazarına halk büyük ilgi gösterdi. İlk kez açılan pazarı İzmir merkezden ve çevre ilçelerden pek çok vatandaş ziyaret etti.

İzmir Seferihisar İlçesi Sığacık Mahallesi’nde tarihi kale surları içerisine kurulan üretici pazarına halk büyük ilgi gösterdi. İlk kez açılan pazarı İzmir merkezden ve çevre ilçelerden pek çok vatandaş ziyaret etti. Ziyaretçilerin yöresel ve organik ürünleri ile dünyaca Cittaslow patentiyle ünlenen Sığacık’da en çok ev yapımı tarhana ve salçaya ilgi gösterdikleri ayrıca bol bol zeytinyağı aldıkları gözlemlendi.

SIĞACIK COŞKU İLE DOLDU

Sığacık’ın tarihsel dokusu içinde açılışı yapılan Üretici Pazarında Halk coştukça coştu. Canlı müzik eşliğinden pazar alışverişi yapan vatandaşlar bol bol dans edip oynamayı da ihmal etmedi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de eğlenceye katılarak vatandaşlarla harmandalı oynadı. Seferihisarlılara büyük heyecan katan Sığacık Üretici Pazarında sadece köylülerin yetiştirdiği organik sebze ve meyveler, ev hanımlarının yaptığı sağlıklı yöresel yemekler, yine ev hanımlarının yaptığı el işleri yer alıyor. Pazar günleri yoğun ilgi gören Sığacık da bu uygulamanın başlamasıyla üreticilerde gelir elde etmiş olacak. Her pazar kale içi caddelerinde açık olacak pazar üreticilerini bekliyor.

HİNDİ ÇEKİLİŞİNE BÜYÜK İLGİ

Sığacık Köy pazarı açılışına bir de Hindi çekilişi damgasını vurdu. ABD Başkanı Obama’nın Hindi azat etmesinden sonra esprili bir şekilde kazananın Hindiyi bağışlamasını isteyen hanımlar bu amacına ulaşamadı. Heyecanlı bekleyişin ardından çekilişi kazanan ve adını açıklamak istemeyen talihli, Hindiyi de alarak gözden kayboldu.

NAYLON POŞETE HAYIR

Sığacık üretici pazarında Cittaslow kriterlerine uygun olarak sadece kese kağıdı ve file ile alışverişe müsaade edildi. Belediye görevlileri bol bol kese kağıdı dağıttı. Sığacık Kale içinde bundan sonra her hafta gerçekleşecek üretici pazarında canlı müzik ve çeşitli etkinlikler eşliğinde devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir