Basında Sığacık

Değerli’den Sitem: Sığacık’ı Kıskanıyoruz

2010 Nisan 08, 15:31

Değerli “Sakin Şehir projesi ilçenin tamamına yayılmalı Sığacıkla sınırlı kalmamalı” dedi.29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden henüz bir yıl geçmişken, ilçenin sakin şehir üyeliğiyle birlikte kat ettiği markalaşma yolunun bölgenin tamamını kapsamadığı ve özellikle Sığacık Mahallesi’yle sınırlı kaldığı yönündeki eleştiriler Ürkmez, Doğanbey, Akarca ve Ulamış mahallerinde yükselerek devam ediyor.

Başkanın yüzünü görmüyoruz

Bir yıldır Ürkmez bölgesine gözle görülür hiçbir hizmet yapılmadığını ve Belediye Başkanı Tunç Soyer göreve geldiği bir yıldan beri Ürkmez bölgesinde bir kez bile yüzünü görmediğini belirten iş adamı Soner DeğerliSakin Şehir üyeliği elbette ilçemize tanıtım alanında pek çok katkı sağladı. Ancak üzülerek söylüyorum ki Ürkmez ve Doğanbey Bölgesi bu tanıtımdan nasibini alamadı. Sanki bu proje ve peşi sıra gelen girişimler sadece Sığacıkla ve Seferihisar merkezle sınırlı kaldı. Tabi bu gidişat özellikle bizler gibi bu bölgeye yıllarını vermiş iş sahibi insanları ayrıca üzüyor. 1 yıllık bir süreyi geride bırakan Seferihisar Belediyesi’nin hizmet sınırları içerisinde bulunan bu bölgelerde de acilen yatırımlar gerçekleşmesi ve ortaya koyduğu sakin şehir projesini ilçenin tamamına yayması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  


Sığacık Kale İçinde Barok Rüzgarı
Seferihisar ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Barok Müziği Dinletisi Günleri kapsamında, uluslararası barok müziği grubu ‘Baden Württemberg’, Sığacık Kalesinde konser verdi. Farklı ülkelerden barok dönemi müziğiyle ilgilenen sanatçıların, Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde bir araya gelmesiyle aynı adla oluşturdukları grup, ilk yurt dışı konserini 2. Uluslararası Barok Müziği Dinletisi Günleri çerçevesinde Seferihisar’da verdi. Grupta 1. keman olarak Türk sanatçı Olcay Alatay’ın görev aldığı Baden Württemberg Orkestrası’nın Seferihisar Sığacık Kalesinde düzenlenen konserini, Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever takip etti. Konser sonunda SeferihisarKaymakamı Şakir Erden, orkestra şefi Andreas Kreisel’e çiçek vererek teşekkür etti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de orkestranın 1. kemanı Türk sanatçı Olcay Alatay ile konserin düzenlenmesine katkı veren 2. Bahar Sağlıklı Yaşam Merkezi Sahibi Şefik Güven’e çiçek takdim etti. (EGE-UFK-MV) – İZMİR (Anadolu Ajansı) 25.05.2010 11:10

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir